Sztori

Mindenkinek van egy története, íme az enyém.

Mintegy tizenévnyi kihagyás után, mialatt próbáltam valami általános hétköznapi utat találni magamnak visszatértem a filmezéshez.
16 éves sem voltam, amikor elkezdtem videókból kisfilmeket összevágni, saját és a baráti kör szórakoztatására. Ekkor kaptam életem első megkereséseit, hogy rövid reklámokat készítsek Békés megyei vállalkozásoknak. Itt indul a videós sztori.

Még csak saját kamerám sem volt,
kölcsönkaptam valamit mindig.

Volt egy egyszerű laptopom, és azon készült minden. Nem gondoltam, hogy valaha ezzel fogok foglalkozni komolyabban, olyan távolinak tűnt a dolog. Pár éve ismét felizzott bennem a vágy, hogy valahogyan produktív legyek, és ebben találtam meg magam.

Eltelt több mint másfél évtized, és már van saját kamerám.

Nemcsak, hogy van saját kamerám, de 2019-ben részt vettem kameraman és gimbal operator munkakörben életem első játékfilmjében, a Toldi-ban. Véletlen hozta így a sors, hogy pont az Arany-féle Toldi-t forgattuk, és jómagam is Toldi Miklós vagyok.
Fizikusnak tanultam az egyetemen, miközben igyekeztem helytállni férjként, apaként, majd kétszeres apaként, és közben beindítottam a vállalkozásomat is.
Az elmúlt években volt szerencsém jó pár tehetséges szakmabeli emberrel együtt dolgozni, így sok tapasztalatot gyűjthettem, s oszthattam meg magam is affélét, ami már túlmutatott másokén. Igyekszem magam körbevenni olyan munkatársakkal, akik

a közös célt, és nem a saját érdekeiket priorizálják.

Munkánk során nem mindegy, hogy csak felveszünk, vagy lefilmezünk egy esküvőt. Nem mindegy, hogy csak levideózunk egy terméket, vagy valóban segítünk vele értékesíteni. Nem mindegy, hogy embereket adott mozdulatokkal instruálva rendezünk egy jelenetben, vagy valóban megelevenedik egy személyiség, egy videós sztori a képernyőn.

Munka közben (fotó: Incze László)

Jót, csak jóból, és ez különösen igaz akkor is, ha broadcast gyártásról beszélünk. Live streamnél élőben kell azt nyújtani, ami sokszor utómunkával készül el. Ehhez megfelelő technikai infrastruktúrával és szakmai szolgálattal tudok hozzájárulni.
Ezekre mindig nagy figyelmet kell fordítani, és ebben igyekszem az ügyfeleim segítségére lenni.
Mivel főállásban csak ezzel foglalkozom, van elég időm tervezni, szervezni és kivitelezni a gyártást, így nem fordulhat elő, hogy kicsúszok a rendelkezésre álló időtartamból.

Amennyire csak lehet, leszorítom a munkám során hátrahagyott ökológiai lábnyomot. Kerülöm az olyan eszközök beszerzését, melyek nem javíthatók, meghibásodás esetén selejtezni kell őket, mert ezzel is csak hulladékot gyártanék. Minden munkát gondosan megtervezek, hogy minimális utazással és környezeti terheléssel járjon. Gyerekként csak álmodozhattunk arról, hogy vigyázunk a környezetre, felnőttként már kötelességünk megóvni azt az utókornak!

Próbálgatom a határaimat, de ez kell, hogy tudjuk mire vagyunk még képesek. Nagyon örülök annak, hogy nem adom fel a dolgokat, amiért küzdök.

Ha megvan a terv, és megvannak az előkészületek, kezdődhet a munka, melyhez saját eszközöket használok, így nincs csúszás, késedelem, vagy plusz költség.

Remélem mihamarabb találkozhatunk egy munkám során, ahol én dolgozok, más pedig kikapcsolódik az elkészült munkámat nézve!

“Tudni, hogy amit tudunk, azt tudjuk, ám amit nem tudunk, azt nem tudjuk; ez az igazi tudás.”

(Confucius)

Garancia

Mit adhatnék, amit más nem? Mivel lehetek jobb, amiben más rosszabb?

Ez mind szubjektív, mint maga a filmművészet. Vannak dolgok, melyeket tanulhatunk, és vannak, amikkel születni kell. Utóbbiban a legfőbb ismérvem a megbízhatóság. Én nem politikai kapcsolatokkal próbálok munkához jutni, hanem a józan ész adta őszinte hozzáállásommal.

Versenyezzek az árakkal?

A legtöbb termékre vagy szolgáltatásra igaz, hogy az árverseny tönkre teszi a piacot. Egy adott minőséget nem lehet olcsóbban adni, aki pedig olcsóbban tud dolgozni, cserébe egyszerűbb szolgáltatást nyújt, az valójában annál nem is képes többre, hisz egy igazi szakember mindig a legjobb tudását akarja használni, amivel később új megbízásokat kaphat.

Meddig tart ez a videós sztori? Nem tudom, de folyamatosan írom minden lapját, és próbálok jobb és jobb szereplőket találni.

Amikor szünetel a munka, akkor is fejlesztem az eszközeimet, vagy saját magamat. Ez a garancia arra, hogy egy munkát követő következőnél mindig felkészültebb, és tapasztaltabb vagyok.

A1/A3 drónjogosítvány
A2 drónjogosítvány
Google - Digitális Marketing Alapjai tanúsítvány
A Digitális Marketing Alapjai tanúsítvány
Davinci Resolve Studio felhasználói tanúsítvány
Davinci Resolve Studio vágó tanúsítvány
Davinci Resolve Studio fényelő tanúsítvány

Miklos Toldi Cinema - Film és műsorgyártás, videófelvétel készítés IconMiklos Toldi Cinema - Film és műsorgyártás, videófelvétel készítés

Gyula, Mátyás király utca 52

5,0 9 reviews

 • Avatar Zsuzsanna Kiss ★★★★★ egy hónapja
  Miklóst több kreatív munka kapcsán kértem már fel és bátran kijelenthetem, hogy végtelenül precíz és csak profi munkát ad ki a keze közül. Csak ajánlani tudom!
 • Avatar Biró-Ernyes Csilla ★★★★★ 2 hónapja
  Nagyszerű videót készített az esküvőnkről. Megbízható, rugalmas és minőségi szolgáltatást nyújt.
 • Avatar Lung András ★★★★★ 2 hónapja
  Rugalmas, precíz és minőségi szolgáltatás!

Videófelvételt szeretne?

Felkeltettem az érdeklődését, vagy csupán bővebb információra lenne szüksége?

Kérem írjon üzenetet, és amint lehet válaszolok!

  Adatvédelmi tájékoztatót.

  A Miklos Toldi Cinema egy független platform, a nevet Toldi Miklós Tamás egyéni vállalkozó jegyzi.
  A Miklos Toldi Cinema nincs alárendelve politikai, vallási, ideológiai, etnikai nézeteknek, független szolgáltatásként bárki számára elérhető, és megrendelhető.
  Törekszem a zöldre: a vállalkozásommal úgy igyekszem kiszolgálni az ügyfeleimet, hogy elégedettek legyenek, de munkám során a lehető legkissebb ökológiai lábnyomot hagyjam magam mögött. Ennek köszönhetően lecsökkenthetőek a személyes találkozások, a felesleges plusz kiadások, és környezetre gyakorolt nyomás.


  FILM
  ESZKÖZBÉRLÉS
  GYULA
  MAGYARORSZÁG
  OPERATŐR
  DRÓNOS
  DRÓNVIDEÓ
  VIDEÓ
  ESKÜVŐI VIDEÓ
  BÉKÉSCSABA
  KÖZÉP – EURÓPA
  VÁGÓ
  ÍRÓ
  SCRIPT
  LIVE STREAM
  BROADCAST
  BÉKÉS MEGYE
  EURÓPA
  VILÁGOSÍTÓ
  RENDEZŐ
  REKLÁMFILM
  This image has an empty alt attribute; its file name is mtc2020.jpg
  This image has an empty alt attribute; its file name is 250x250_mtc_logo_inverted.png