Élő közvetítés

A legnagyobb forradalmat a tartalomfogyasztásban talán az élő közvetítés jelentette. Mindegy, hogy mit szeretnél megosztani, karnyújtásnyira (egy telefonra/emailre) van tőled a lehetőség, hogy bármit bárhonnan élőben közvetíthess több kamerával olyan műsorként, mint a nagyok szolgáltatók. A Miklos Toldi Cinema HEBS vagyis Home Era Broadcast Solution néven új szolgáltatással az élő közvetők, műsorgyártők táborát is erősíti.

Miből áll ez a szolgáltatás?

A kliens jelzni, hogy szeretne élő közvetítést mert olyan eseményt szervez, vagy olyan dolog történik ami szerinte másokat is érdekelhet. A helyszínen több kamerával beállítva a képeket megkezdem az online stream-et az interneten keresztül, vagy a helyszínen az esemény kivetítőjére. A kész közvetítést később újra meg lehet nézni, nem kell várni arra, hogy valaki megvágja, mivel az már élőben megtörtént. Közvetíteni a legtöbb ismert platformra lehet pl. Facebook, Twich, YouTube.

Kiknek érdemes elgondolkozni az élő közvetítésen?

Többfajta célcsoport van, mivel nagyon sokféle megoldást kínál ez a lehetőség.

Esküvő: a legbiztosabb, ha mindenképpen megtartjátok az esküvőt, ha online stream-en keresztül közvetítitek a rokonoknak, barátoknak a ceremóniát, így senki nem marad le ról, és biztonságban tudja nézni akkor is, ha egyébként a rendezvényekre korlátozás van bevezetve.
Még egy jó hír: nem kell heteket várni a vágott anyagra, mert a vágás élőben megy, és akár már a pezsgőiszogatás közben is megkaphatjátok a teljes anyagot.

Rendezvény: Itt érdemes szétbontani a dolgot. Első sorban mint az esküvőnél itt is lehet interneten élőben közvetíteni, de másik jó lehetőség, hogy a helyszínen lévő projektorra a rendezvényen lévő kamerák képét keverve mutatva a közönséget és az eseményeket egyaránt csinálunk látványos videóműsort.

Koncert, színház: Azok a zenekarok akiknek nincs lehetősége nagyobb közönség előtt szerepelni, most új lehetőséget kapnak, hogy élőben online követni lehessen őket. A színházak akkor is megtarthatják a közönségnek a várva várt előadásokat, ha épp nincs lehetőség valami miatt élő közönség előtt előadni azt, amennyiben pedig van lehetőség, úgy a nézői számát terjesztjeti ki, gyakorlatilag korlátok nélkül