Drón videó

Drón videó esküvőkre, rendezvényekre és kereskedelmi célra. Hivatalos, engedéllyel rendelkező drónpilótával. Közlekedési hatósági jogosítvánnyal, biztosítással és szakértelemmel biztos lehetsz, hogy a lehető legjobb drón videós szolgáltatást kapod.

Nagyon látványos módja a különböző videós anyagok feldobásának ha olyan perspektívból mutatunk meg valamit, ami a hétköznapokban az emberi szem számára nem látható. Ilyen különleges megoldás a légifelvétel, vagy ahogyan sokan azt jobban ismerik a drón videó.

Érdemes azonban elgondolkozni, hogy miről, és pontosan mikor szeretnétek drón videót, mivel az Európai Unióban és így Magyarországon is ma már szigorúan szabályozzák ezeknek a légi járműveknek a használatát.

Hogyan történik egy drónfelvétel elkészítése?

Amikor valaki szeretne egy drón videót, akkor a megkeresésben érdemes már rögtön helyszín és időpontot is jelezni. Ezeknek a segítségével az Én dolgom meghatározni, hogy az adott helyen és időben szabad-e repülni, kell-e a légtér használatához valamilyen légügyi szervtől engedélyt kérni, vagy szükséges-e eseti légtér kijelölés. Legutóbbi általában csak lakott terület esetén szokott kelleni, ennek a hatósági illetékdíja 9000 Ft, melyet a kérelem benyújtása előtt kell megfizetni. A kérelmet minimum 30 nappal korábban kell beadni, ezért is jeleztem korábban, hogy érdemes időben gondolni rá!

Ha szabad a légtér, vagy a szükséges dokumentumokat beszereztük, akkor normál körülmények között semmi akadálya, hogy elkészüljenek a felvételek a hatályos jogszabályok figyelembe vételével.

Nem baj ha bonyolultnak tűnik a dolog, hisz az engedélyeztetést és a szevezés gondját leveszem a válladról, neked csupán a szolgáltatás kifizetésével és a kész felvételek felhasználásával kell törődnöd.

Biztos lehetek abban, hogy nem kapok büntetést? Mi van ha valami balul sül el?

Mivel rendelkezem érvényes A1/A3 jogosítvánnyal, így szabadon használhatom a drónomat lakott tereületen kívül, e mellett a lakott terület feletti repüléshez szükséges A2 jogosítványt is megszereztem, melyeket minden alkalommal magamnál tartok. Csak úgy, mint a biztosítási fedezeti kötvényemet, melyet a jogszabályoknak megfelelően 350 MFt-os káreseményig kötöttem meg. A fentiekből bizonyára kiderült, hogy megfelelő szakmai és jogi rálátással rendelkezek a légiműveletek elvégzéséhez, valamint minden alkalommal a munkáról szerződés készül, valamint fizetést követően számla kerül kiállításra legyen a munka drón videó, vagy bármilyen más, drónnal végezhető tevékenység.

Mennyibe kerül a drón videó mindez?

A kötelező hatósági illetékdíjakon felül a légifelvételek elkészítésének és az egész procedúrának a költsége 20.000 Ft, mely tartalmazza Gyula és Békés megye területén a kiszállási költséget.

Nagyobb távolság esetén 50 Ft/km díjjal kell számolni.

Bővebb információra van szüksége? Kérem keressen elérhetőségeim egyikén a kapcsolat oldalon!